WebSiteSecurity.ro

Protect Your Business

WebSiteSecurity.ro - Protect Your Business

Coreea de Sud testează securitatea centralelor nucleare în urma unui atac cibernetic

Operatorul centralelor nucleare sud-coreene Korea Hydro and Nuclear Power (KHNP) a lansat luni un exerciţiu ca ripostă faţă de atacuri cibernetice, în urma unui furt de date informatice care au fost publicate ulterior pe Twitter, relatează AFP.

Exerciţiul a fost declanşat simultan în cele patru complexe nucleare din Coreea de Sud, ale căror 23 de reactoare furnizează 30% din electricitatea consumată în ţară.

Presupusul autor al atacului cibernetic a publicat săptămâna trecută atât planuri şi manuale de la două reactoare, cât şi informaţii personale despre o parte din cei aproximativ 10.000 de angajaţi ai operatorului.

În alt mesaj postat duminică pe Twitter, acest hacker, care foloseşte un cont cu numele „preşedinte al grupului de luptă împotriva reactoarelor nucleare”, a ameninţat că va face noi dezvăluiri dacă trei reactoare nu sunt scoase din funcţiune începând de la 25 decembrie. El a sfătuit populaţia riverană centralelor să stea departe în următoarele luni şi a afirmat că grupul său are sediul la Hawaii.

Sursa: Gandul, 22.12.2014